[servicestatus_header]

Herken de haak voordat je gebeten wordt!

Phishing is tegenwoordig een van de meest voorkomende online dreigingen. Hoewel de meesten van ons bekend zijn met de term, wordt het gevaar van phishing vaak onderschat. Laten we dieper duiken in wat phishing precies is en hoe we ons ertegen kunnen beschermen.

MITM Aanval
MKB Phishingtest

Wat is phishing?

Phishing is een methode die cybercriminelen gebruiken om persoonlijke gegevens te stelen door zich voor te doen als een betrouwbare entiteit, meestal via e-mail. Ze ontwerpen hun berichten zo dat ze op echte berichten van bekende organisaties lijken, zoals banken, sociale netwerksites of online diensten. Hun doel is om je te misleiden tot het klikken op kwaadaardige links, het downloaden van malware of het verstrekken van vertrouwelijke informatie.

Hoe herken je phishing pogingen?

Hoe bescherm je jezelf?

Contact over RSH awareness trainingen!

Phishing is een constante dreiging in onze digitale wereld. Door waakzaam te zijn, jezelf te informeren en voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je je risico op het worden van een slachtoffer aanzienlijk verminderen. Wees altijd op je hoede, vertrouw niet blindelings op elke e-mail en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Meer informatie hoe jij je medewerkers kan helpen om Phishing tegen te gaan.