Veiligheid voorop: phishing!

Hoe kun je jezelf beschermen tegen cybercriminaliteit? Elke week lichten we onderwerp uit om de veiligheid van jezelf en jouw organisatie te waarborgen tegen cybercrime. Dit is de week hoe jij jezelf kan beschermen tegen Phishing.

Misleidende berichten?

Phishing is een vorm van cybercriminaliteit waarbij een aanvaller zich voordoet als een betrouwbare entiteit om gevoelige informatie, zoals wachtwoorden, creditcardgegevens of persoonlijke identificatiegegevens, te verkrijgen. Deze aanvallers sturen vaak misleidende berichten via e-mail, sms-berichten of instant messaging-platforms naar potentiële slachtoffers. Ze proberen de ontvangers te verleiden om op kwaadaardige links te klikken, gevoelige informatie in te voeren op valse websites of schadelijke bijlagen te openen. 

Hier zijn enkele veelvoorkomende vormen van phishing!

Om jezelf te beschermen tegen phishing, kun je de volgende maatregelen nemen!

Een groeiende bedreiging: bescherm jezelf

Phishing blijft een groeiende bedreiging voor individuen en organisaties, met verschillende vormen die steeds geavanceerder worden. Het is van cruciaal belang dat bedrijven en consumenten proactieve maatregelen nemen om zichzelf te beschermen. Door het implementeren van robuuste beveiligingsmaatregelen, zoals regelmatige software-updates, tweestapsverificatie en beveiligingsbewustzijnstrainingen, kunnen organisaties het risico op phishing-aanvallen aanzienlijk verminderen. Bovendien is het essentieel dat individuen waakzaam zijn bij het openen van e-mails, het klikken op links en het verstrekken van persoonlijke informatie. 

Samen kunnen we de digitale omgeving waarborgen!

Door gezamenlijke inspanningen kunnen we de impact van phishing minimaliseren en de veiligheid van onze digitale omgeving waarborgen.

Meer weten over de awareness trainingen van RSH?