MITM aanval: wat je moet weten

Man-in-the-middle (MITM) aanvallen zijn een van de meest doortrapte cyberaanvallen die er zijn. Deze aanvallen kunnen plaatsvinden zonder dat de betrokken partijen het merken, wat kan leiden tot ernstige schendingen van de privacy en diefstal van gegevens. In deze blogpost zullen we de essentie van MITM-aanvallen verkennen en hoe je jezelf kunt beschermen.

phishing training kampen

Wat is een man-in-the-middle MITM aanval?

Zoals de naam al doet vermoeden, positioneert een man-in-the-middle aanvaller zichzelf tussen twee communicerende partijen. De aanvaller onderschept en kan de communicatie manipuleren zonder dat een van de partijen zich hiervan bewust is. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer je verbinding maakt met een onbeveiligd wifi-netwerk, waarbij de aanvaller de gegevens die je verstuurt of ontvangt kan bekijken of veranderen.

Hoe werkt een MITM-aanval?

cyber security mkb

Hoe Bescherm Je Jezelf Tegen MITM-aanvallen?

Wees alert op je digitale omgeving!

Man-in-the-middle aanvallen kunnen verwoestend zijn, maar met de juiste kennis en voorzorgsmaatregelen kun je jezelf beschermen. Wees altijd alert op de digitale omgeving en de verbindingen die je maakt, en zorg ervoor dat je gegevens veilig blijven.

Wil je meer weten neem dan contact met ons op!

Laat hier je gegevens achter:

Cybersecurity contact formulier