Verlang je naar een zorgeloze vakantie?

Wifi gebruiken in Buitenland: Verlang je naar een zorgeloze vakantie? Pas op voor deze WiFi-valkuilen tijdens je reis!

Het moment waar we zo lang op hebben gewacht is eindelijk aangebroken – vakantie! Of je nu kiest voor Italië, Frankrijk of Spanje, het maakt niet uit, zolang het maar warm en zonnig is en ver weg van huis!

strand slipper is het zand gestoken
strandstoel palmboom en strandbal en een vliegtuig erboven

Natuurlijk wensen wij, RSH ICT Management, je een hele fijne vakantie toe.

Er is niets beter dan alles achter je te laten en op te laden onder de Spaanse of Italiaanse zon. Maar er is één ding dat we nooit kunnen missen, zelfs niet op vakantie: WiFi.

Of je nu even contact wilt opnemen met kantoor of met het thuisfront, snel wilt inloggen bij een café of de gegevens wilt invoeren om verbinding te maken met het WiFi-netwerk van het hotel waar je verblijft… Het lijkt allemaal niet zo spannend. Helaas is dat niet het geval!

We willen je graag op de hoogte brengen van de gevaren van openbare hotspots in het buitenland, voordat je verder van huis bent dan je zou willen.

Wifi gebruiken in Buitenland: Hoe veilig is dat?

We gaan er steeds nonchalanter mee om: werken tijdens de vakantie, snel even inloggen op internet en gebruikmaken van de WiFi via de beschikbare hotspot in het gebied waar je bent. Ten eerste is het nooit een goed idee om tijdens je vakantie met werk bezig te zijn, maar soms is er een noodgeval waar je niet aan kunt ontsnappen.

Wifi gebruiken in buitenland! Waar je op moet letten.

Als je echt geen andere keuze hebt en toch ergens wilt inloggen en gebruik wilt maken van het draadloze netwerk, let dan goed op de volgende punten:

Advies of vragen we horen het graag!

Met deze tips kun je gerust je mobiel meenemen op vakantie en er gebruik van maken wanneer je maar wilt. Maar om echt tot rust te komen, hebben we nog een laatste tip: gebruik je mobiel zo min mogelijk. Dan heb je pas echt vakantie!

Heb je na het lezen van al deze tips nog meer vragen over veilig internetgebruik of de verschillende mobiele telefonieabonnementen? Wij zijn altijd bereikbaar om je te helpen. Neem contact met ons op!

Laat hier je gegevens achter:

Cybersecurity contact formulier