[servicestatus_header]

Maak een IJzersterk Wachtwoord

Begin 2024 Veilig: Maak een IJzersterk Wachtwoord en Start met 2FA

Welkom in het nieuwe jaar 2024! Nu we fris beginnen, laten we een belangrijk voornemen niet vergeten: onze digitale veiligheid. Een essentiële stap hierin is het gebruik van sterke wachtwoorden en tweefactorauthenticatie (2FA). Maar wat is een sterk wachtwoord? We leggen graag uit waarom dit belangrijk is en hoe je dit gemakkelijk kunt implementeren.

Cyberaanvallen Nederland

Het Belang van een Sterk Wachtwoord!

Waarom een Sterk Wachtwoord Belangrijk Is:

Helaas komen cyberaanvallen steeds vaker voorkomen, is het belang van een sterk wachtwoord niet te onderschatten. Het grootste deel van de cyberincidenten binnen organisaties komen voort uit acties van medewerkers zelf. Dit kan variëren van onbedoelde fouten tot het gebruik van zwakke wachtwoorden, waardoor systemen kwetsbaar worden voor aanvallen. Een sterk wachtwoord is als een goede slot op je digitale deur – het houdt ongewenste gasten buiten en beschermt tegen interne risico’s.

Hoe Maak je een Sterk Wachtwoord!

Hier zijn enkele tips voor het maken van een sterk wachtwoord:

De Extra Beveiligingslaag! 2FA

De Extra Beveiligingslaag: Tweefactorauthenticatie (2FA):

2FA voegt een extra beveiligingslaag toe door iets te vereisen dat je hebt (zoals je telefoon) naast iets dat je weet (je wachtwoord). Dit betekent dat zelfs als iemand je wachtwoord steelt, ze zonder jouw tweede factor geen toegang hebben tot je account.

Hoe kan je 2FA instellen?

De meeste online diensten bieden nu 2FA aan. Hier is hoe je het kunt instellen:

cyber security mkb

Tot Slot!

Door een ijzersterk wachtwoord te gebruiken en 2FA in te stellen, neem je een belangrijke stap in het beschermen van je online identiteit en gegevens. Laten we dit jaar goed beginnen door onze digitale veiligheid serieus te nemen! Mocht je vragen of hulp nodig hebben staat het team van RSH voor je klaar.

Voor meer tips over digitale veiligheid!

Laat hier je gegevens achter:

Cybersecurity contact formulier