[servicestatus_header]

Wat is een Vulnerabilityscan?

Een vulnerabilityscan is een proces waarbij software wordt gebruikt om computersystemen, netwerken of applicaties te scannen op kwetsbaarheden.

Deze kwetsbaarheden kunnen verschillende vormen aannemen, zoals softwarefouten, misconfiguraties, ontbrekende patches of zwakke wachtwoorden. Het doel van een vulnerabilityscan is om potentiële beveiligingsrisico’s te identificeren voordat kwaadwillenden ze kunnen misbruiken.

vulnerabilityscan
cybersecurity specialist

Hoe Werkt een Vulnerabilityscan

Tijdens een vulnerabilityscan wordt automatisch gezocht naar bekende zwakke plekken in het systeem of de software. Dit kan onder meer worden gedaan door het vergelijken van de geïnstalleerde softwareversies met bekende databases van kwetsbaarheden, het controleren van configuratiebestanden op fouten en het testen van de beveiliging van netwerken en applicaties. 

Na het uitvoeren van de scan worden de gevonden kwetsbaarheden gerapporteerd, zodat de beheerders actie kunnen ondernemen om de beveiliging te verbeteren.

Vulnerabilityscans zijn een belangrijk onderdeel van het beveiligingsproces van organisaties en worden regelmatig uitgevoerd om ervoor te zorgen dat systemen en gegevens beschermd blijven tegen potentiële aanvallen.

Vulnerabilityscan NetInspector!

Bescherm je netwerk met NetInspector: en neem de leiding in je eigen hand!

In de wereld van technologie en digitalisering is de beveiliging van je netwerk van het grootste belang. Ongeacht de regelgeving, zoals de NIS 2 (Netwerk- en Informatiesystemen) richtlijnen, is het cruciaal om proactief te zijn en de veiligheid van je netwerk te waarborgen.

 Gelukkig is er een krachtige tool beschikbaar om je te helpen bij het identificeren en aanpakken van kwetsbaarheden in je netwerk: Vulnerabilityscan NetInspector.

veiligheid website checken

Het Belang van Netwerkbeveiliging

Cyberdreigingen nemen voortdurend toe in omvang en complexiteit. Als organisatie is het van essentieel belang om de beveiliging van je netwerk serieus te nemen. Eén inbraak of datalek kan niet alleen leiden tot financiële schade, maar ook tot reputatieschade en juridische gevolgen. Om deze risico’s te minimaliseren en je netwerk te beschermen, moet je de zwakke punten in je infrastructuur kennen en aanpakken.

NetInspector: je bondgenoot in netwerkbeveiliging

NetInspector is een geavanceerde en volledig geautomatiseerde netwerkscanner die specifiek is ontworpen om je te helpen bij het identificeren van kwetsbaarheden in je netwerk. Of je nu servers, databases, IoT-apparaten zoals camera’s en printers, webapplicaties, of werkplekken hebt, NetInspector heeft het allemaal gedekt. Het scant meer dan 150.000 kwetsbaarheden, waardoor het een krachtige tool is voor het waarborgen van de beveiliging van je netwerk.

Hoe werkt NetInspector ?

Voordelen van NetInspector

Inzichtelijke Rapportages

In een tijd waarin digitale dreigingen blijven groeien, is het van cruciaal belang om de leiding te nemen in de beveiliging van je netwerk. NetInspector biedt je de middelen om dit te bereiken. Met uitgebreide scans, inzichtelijke rapporten, aanbevelingen voor oplossingen en ondersteuning bij problemen, stelt NetInspector je in staat om proactief kwetsbaarheden aan te pakken en de beveiliging van je netwerk te versterken.

Wacht niet en Vraag een Demo aan!

Wacht niet tot het te laat is. Bescherm je netwerk vandaag nog met NetInspector en neem de controle over je eigen netwerkbeveiliging in handen. Je kunt zelfs een gratis demo aanvragen om te ontdekken hoe NetInspector jouw organisatie kan helpen om veiliger te zijn in deze steeds digitaler wordende wereld.

Laat hier je gegevens achter:

Cybersecurity contact formulier