Server versus cloud: wat past bij jouw bedrijf?

In de hedendaagse technologiegedreven wereld hebben organisaties meer dan ooit de keuze over waar ze hun data en applicaties opslaan. Twee van de meest populaire opties zijn eigen servers (on-premises) en cloudoplossingen. In deze blog duiken we in de belangrijkste verschillen tussen deze twee benaderingen en helpen we je te bepalen welke het beste past bij jouw bedrijf.

Server locatie doet ertoe

Locatie doet ertoe

Met een eigen server staat alle hardware daadwerkelijk binnen je bedrijf. Het is tastbaar en lokaal.

De cloud daarentegen biedt een virtuele opslagoplossing. Hierbij wordt je data opgeslagen in externe datacenters die je via het internet kunt benaderen.

Kosten en investeringen!

Over Kosten en Investeringen

Traditionele eigen servers vereisen een aanzienlijke voorinvestering. Je betaalt voor de hardware, software en licenties voordat je überhaupt begint. In contrast daarmee werken cloudoplossingen vaak met een abonnementsmodel, waardoor je alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt.

Server versus cloud!

Het kiezen van de juiste serveroplossing - Neem nu contact op voor persoonlijk advies!

Zowel eigen servers als cloudoplossingen hebben hun eigen unieke voordelen. Voor sommige bedrijven is een hybride aanpak – een combinatie van beide – misschien wel de gouden middenweg. Bij het maken van je keuze is het belangrijk om je bedrijfsbehoeften, budget en toekomstige groeiplannen in overweging te nemen.

Meer weten of graag met ons overleggen wat voor jou de beste keuze is?