3CX Windows App verspreid Malware - - 30-03-2023 12:43 Klik hier voor meer informatie

Als cybercriminelen op de deur kloppen, zorg dan dat er iemand thuis is

Als kleine ondernemer kun je je afvragen waarom je zou moeten investeren in cyberbeveiliging. Of misschien denk je dat je niet veel gevoelige gegevens hebt en dus niet interessant genoeg bent voor cybercriminelen. Helaas is dit een veelvoorkomende vergissing die mensen maken, bekend als een “optimistic bias”. We willen graag uitgaan van het beste en onszelf minder kwetsbaar achten dan anderen.

Maar de waarheid is dat zelfs kleine ondernemers kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen. Cybercrime is een groot maatschappelijk risico, maar veel mensen besefte niet hoe persoonlijk het hen kan raken. Cyberaanvallen richten zich niet specifiek op één persoon of bedrijf, maar kunnen zich op vele doelen tegelijk richten. Hackers gebruiken automatische software om systemen op zoeken naar kwetsbaarheden, net zoals een inbreker op zoek gaat naar openstaande deuren en ramen.

Gelukkig is het mogelijk om jezelf te beschermen tegen cyberaanvallen. Het is belangrijk om voorbereid te zijn en in cyberbeveiliging te investeren, wat een hoop gedoe achteraf kan voorkomen. Een aantal manieren om jezelf te beschermen zijn onder andere regelmatige back-ups maken en controleren, up-to-date systemen onderhouden, het gebruik van sterk wachtwoorden en regelmatig wachtwoorden vervangen.

Als kleine ondernemer is het belangrijk om je bewust te zijn van de kwetsbaarheid voor cyberaanvallen en de juiste maatregelen te nemen om jezelf te beschermen. Investeren in cyberbeveiliging is niet alleen slim, het is een absolute must in de huidige technologische wereld. Bescherm jezelf en je bedrijf tegen cybercrime en voorkom eventuele problemen in de toekomst.

Voor een vrijblijvend advies over de veiligheid van je ICT-omgeving kun je contact opnemen met ons via telefoonnummer 0527 684694