Wat is malware?

Malware is een overkoepelende term die staat voor “malicious software”, oftewel kwaadaardige software. Dit kan verwijzen naar elk softwareprogramma dat is ontworpen om schade aan te richten of ongeautoriseerde toegang tot computers en netwerken te verkrijgen. Onder malware vallen verschillende subcategorieën, waaronder virussen, Trojaanse paarden, wormen, ransomware, spyware en meer.

Wat zijn virussen?

Virussen zijn een specifiek type malware dat zichzelf reproduceert door zich in te bedden in andere programma’s. Ze zijn vergelijkbaar met hun biologische tegenhangers omdat ze zich verspreiden wanneer ze een ‘gastheer’ vinden. Eenmaal geactiveerd, kunnen ze schadelijke effecten hebben, variërend van het vertragen van jouw computer tot het wissen van gegevens.

witte achtergrond met virus in het geel en zwarten andere woorden
Wat is malware

Wat is malware: en hoe te beschermen

In de digitale wereld van vandaag zijn er weinig termen die net zoveel angst inboezemen als “malware” en “virussen”. Deze digitale bedreigingen kunnen schade aanrichten aan onze apparaten, persoonlijke gegevens stelen en ons veel geld kosten. Laten we dieper ingaan op wat ze zijn en hoe we ons ertegen kunnen beschermen.

Er zijn veel manieren waarop malware zich kan verspreiden:

Hoe te beschermen tegen malware en virussen?

Scherm met Virus alert

Op de hoogte blijven van de laatste dreigingen!

De vraag wat is malware en virussen en hoe jij je er tegen kan beschermen  is het essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste bedreigingen en beste praktijken voor digitale beveiliging, kun je met vertrouwen surfen, winkelen en communiceren in de online wereld. Wil je hierover meer weten?