Veilig surfen op vakantie

Na lang wachten is het moment eindelijk aangebroken! We mogen weer op vakantie. Italië, Frankrijk of Spanje het maakt ook eigenlijk niets uit, als het maar warm en zonnig is en ver weg van huis!

Lekker even alles achter je laten en opladen onder de Spaanse of Italiaanse zon. Je hebt niks meer nodig, je hebt tenslotte vakantie. Toch is er wel iets wat we nooit kunnen missen, zelfs niet op vakantie, WiFi.

Even gauw contact met kantoor of met het thuisfront, snel inloggen in een koffiezaak of de gegevens invullen om op het netwerk te komen van het hotel waar je verblijft… Niks spannends aan zou je denken. Toch is dit helaas niet het geval!

Wij brengen je graag op de hoogte van de gevaren van openbare hotspots in het buitenland voordat je verder van huis bent dan je zou willen.

pentest laten uitvoeren

Hoe veilig is WiFi op vakantie?

We gaan er steeds zorgelozer mee om, werken op vakantie, even snel inloggen op internet en gebruik maken van de WiFi door de hotspot die beschikbaar is in het gebied waar je zit. Om te beginnen, het is nooit een goed idee om je met je werk bezig te houden tijdens de vakantie, maar soms is er een spoedgeval en ontkom je er niet aan.

Heb je echt geen keus en wil je toch gauw ergens inloggen en gebruik maken van het draadloze netwerk, let dan goed op de volgende punten:

Log nooit in op openbare netwerken

Maak nooit gebruik van openbare netwerken. Hoe gemakkelijk het ook lijkt, verbinden met een onversleuteld netwerk, niet doen! De risico’s zijn te groot. Zeker als het om zakelijk internetverkeer gaat.

Wil je nu ook veilig op reis kunnen telefoneren met de collega’s die op kantoor zijn achtergebleven of toch even een belletje doen naar die ene klant, RSH heeft ook een ruime keus aan mobiele abonnementen voor telefonie samen met mobiel internet. Deze kan je gebruiken als hotspot en zit je veilig online

Veiligheid voor alles!

Regel nog voordat je vertrekt een goede security met sterke wachtwoorden, encryptie van data en een BIOS-wachtwoord voor je laptop. Dit is slim om te doen omdat de beveiliging in het buitenland anders kan zijn ingericht dan in Nederland.

RSH kan je helpen met het beveiligen van jouw laptop, neem contact op en regel die firewall!

Hotspot Hackers

Toch even wat extra geld overmaken om lekker luxe uit eten te kunnen gaan en snel even inloggen om een online transactie te doen? Check eerst de locatie van de hotspot!

Hackers kunnen gemakkelijk een openbare fake hotspot opzetten en jou doen geloven dat je inlogt op de verbinding van bijvoorbeeld de camping. Heb je eenmaal ingelogd, dan kan je worden gescreend. Stel dus je instellingen zo in dat je niet automatisch verbinding maakt met een beschikbaar netwerk. Moet je iets belangrijks versturen? Ga dan over op je mobiele internetverbinding, better safe than sorry!

Wil je veilig online kunnen surfen in binnen en buitenland, kijk op onze website voor de voordeligste en snelste abonnementen. Nog voordeliger zijn de groepsbundels, hoe meer collega’s zijn aangesloten, hoe goedkoper het wordt! Dit zorgt er ook voor dat per persoon de bundels beperkt kunnen blijven, en dat scheelt weer in de portemonnee!

Gratis is dat Echt Gratis?

Kijk uit met promotie artikelen voor je laptop of andere mobiele devices. Deze gratis goodies lijken onschuldig maar het zou zo maar kunnen dat nadat je het hebt ingeplugd er schadelijke software wordt geïnstalleerd. Dat wil je natuurlijk niet.

VPN Netwerk

Wil je volledig safe surfen op je mobiel voordat je de zee in duikt, maak dan gebruik van een VPN network. Door het internet verkeer via deze verbinding om te leiden wordt het alsnog versleuteld. Je kan dit installeren op elk apparaat. Als hackers dan toch nog ergens toegang kunnen krijgen, ze krijgen geen gegevens te zien.

Veilige Websites

Let goed op de URL als je een site wil bezoeken. Staat er http in plaats van https dan heb je grote kans dat deze website niet beveiligd is. Surf dus enkel naar sites die veilig zijn, deze worden ook wel SSL websites genoemd.

Met deze tips kan jij gerust je mobiel meenemen op vakantie en er gebruik van maken wanneer jij dat wilt. Maar om helemaal tot rust te komen hebben we nog maar een tip, gebruik je mobiel zo weinig mogelijk, dan heb je pas echt vakantie!

Heb je na het lezen van al deze tips nog meer vragen over veilig internetgebruik of over de verschillende mobiele telefonie abonnementen? Wij zijn altijd bereikbaar.