Een nep factuur of een e-mail met een link om ergens in te loggen, iedereen heeft ze wel eens gehad. Als een dergelijke factuur betaald wordt of er wordt ingelogd op een zo’n link zijn de gevolgen vaak heel vervelend, maar te overzien. Maar wat als je netwerk, je bestanden en gegevens gehackt worden en gegijzeld? Hoe zijn jullie gegevens beveiligd of hoe is jullie netwerk of online omgeving beschermd tegen cyberaanvallen? En is je bedrijf eigenlijk al voorbereid op de nieuwe wetgeving rondom de NIS2 richtlijn?
Bij cyber security bedrijf RSH ICT Management kunnen we niet alleen jouw digitale bezittingen beschermen, maar ook jouw personeel trainen en bewust maken van de risico’s van cybercriminaliteit. Zo verhogen we samen de cyberveiligheid van jouw bedrijf! Wil jij ook beter beschermd zijn tegen cyberaanvallen? Schakel dan de cybersecurity experts van RSH in.
Zowel kleine als grote organisaties kunnen te maken krijgen met datadiefstal, phishing en andere cyberbedreigingen. Deze aanvallen hebben vaak grote gevolgen, zoals financieel verlies, reputatieschade of juridische problemen. Jaarlijks neemt het aantal cyberaanvallen toe en er is ook een stijging in het aantal aanvallen met ransomware (gijzel software).
Elk bedrijf is een potentieel doelwit, ook dat van jou. Maar hoe voorkom je dat jouw data ten prooi valt aan een cyberaanval? RSH cyber security bedrijf biedt hiervoor verschillende cybersecurity oplossingen. Allereerst moet je weten wat zwakke plekken in jouw digitale omgeving zijn. Wij kunnen je hiermee helpen met een netwerk security scan, website/webshop security scan of Pentest. Met een scan kunnen we de zwakke plekken in bijvoorbeeld je website, apps en IT-infrastructuur in kaart brengen, vóórdat cybercriminelen ze ontdekken. Vervolgens ontwikkelen we een plan om de zwakke plekken aan te pakken.
Benieuwd hoe jij ervoor staat met jouw cybersecurity of wil jij weten hoe wij jouw bedrijf beter kunnen beschermen tegen cyberaanvallen? Ontdek het tijdens een vrijblijvend gesprek.
Elke organisatie heeft te maken met mensen en elk mens maakt weleens een fout. Hierdoor kunnen helaas beveiligingsincidenten ontstaan. Het is daarom noodzakelijk om personeel te trainen en hen bewust te maken van de gevaren van cybercriminaliteit. Met een awareness training zorgen wij ervoor dat medewerkers getraind worden in het herkennen van gevaren en risico’s, zoals phishing mails. Daarnaast leert jouw team meer over hoe ze veilig om moeten gaan met gevoelige data.
We bieden verschillende trainingen aan waarin verschillende aspecten van cybersecurity behandeld worden. Wil je weten welke training het beste bij jouw organisatie past? Neem dan contact met ons op!
In 2020 heeft de Europese Unie de NIS2 richtlijn in het leven geroepen. Deze richtlijn focust zich op risico’s voor netwerk- en informatiesystemen, zoals cyberbeveiligingsrisico’s. De NIS2 moet onder andere bijdragen aan een hoger cybersecurity niveau bij bedrijven en organisaties. Sinds januari 2023 werkt de Rijksoverheid aan het omzetten van de NIS2 richtlijn naar nationale wetgeving. Hierdoor worden meer bedrijven en organisaties straks verplicht om beveiligingsmaatregelen te nemen en incidenten te melden.
Het omzetten van de richtlijn naar een wet is een lang proces en er is nog veel onduidelijk. Toch adviseert de Rijksoverheid organisaties om niet af te wachten tot de nieuwe wetgeving helemaal helder is. De beveiligingsrisico’s die organisaties en systemen lopen, zijn er nu namelijk ook al. Daarom is het belangrijk om nu actie te ondernemen. RSH helpt je daarbij. Door de risico’s in kaart te brengen, waar nodig maatregelen te treffen en voorlichting te geven aan je medewerkers, bereiden we je goed voor op de nieuwe wetgeving én is je bedrijf sneller beschermd tegen cybersecurityrisico’s.
Wacht niet af en bescherm je bedrijf vandaag al voor de gevaren van morgen met de cybersecurity oplossingen van RSH.
Het proberen te voorkomen is het belangrijkste en je kunt veel doen om het risico op een cyberaanval te beperken. Bijvoorbeeld het trainen van de medewerkers en data beveiligen. Maar hackers worden steeds slimmer en verzinnen ook steeds weer nieuwe manieren om binnen te komen. Ondanks alle maatregelen kun je alsnog aangevallen worden. Maar wat doe je als dat gebeurt? Een snelle en effectieve reactie cruciaal. Dat is waar het incidentrespons- en herstelteam van RSH in beeld komt. Wij zorgen ervoor dat de schade minimaal blijft en dat systemen en data zo snel mogelijk hersteld worden. Uiteraard kunnen wij je ook na een cyberaanval helpen met het opzetten van goede cybersecurity. Zo is jouw data altijd optimaal beschermd.
Start vandaag nog met het beter beveiligen van jouw data en neem contact op met RSH.