VoIP telefoon en 3cx portaal

7 belangrijkste tips om uw VoIP telefoonsysteem efficiënter te maken.

1. Controleer uw netwerkmogelijkheden: Om er zeker van te zijn dat uw VoIP-systeem goed presteert, is het belangrijk om te controleren of uw netwerkbandbreedte kan worden vergroot. Bekijk ook de routerinstellingen om ervoor te zorgen dat deze piekmomenten aankan.

2. Geef prioriteit aan uw VoIP-software met behulp van QoS-regels: Quality of Service (QoS) stelt “verkeersstroken” in die voorrang geven aan bepaalde functies. Door dit te gebruiken, krijgt uw VoIP-software de bandbreedte die het nodig heeft om soepel te draaien.

3. Zorg voor hoogwaardige headsets voor uw team: Hoge kwaliteit headsets zijn een must voor elke bedrijf. Goedkope headsets kunnen de belervaring van een potentiële klant verpesten. Voorzie daarom uw team van hoogwaardige headsets.

4. Stel afdelingen en belgroepen in: Met de VoIP-telefooncentrale kunt u belgroepen aanmaken. Dit maakt het makkelijker om potentiële klanten direct door te sturen naar de juiste afdeling, waardoor de wachttijd wordt verkort.

5. Maak uw bedrijfstelefoonboek aan: Automatische assistenten kunnen behulpzaam zijn bij het verbeteren van de klantervaring. Stel daarom een bedrijfstelefoonboek in waarin beller kunnen voeren wie ze proberen te bereiken.

6. Laat werknemers hun voicemail en VM naar e-mail instellen: Het kan tijdrovend zijn om door alle voicemails te luisteren. Met de functie voicemail naar e-mail kunnen bellers hun berichten direct in hun e-mailbox ontvangen.

7. Train uw team in het gespreksafhandelingsproces: VoIP-systemen bieden een aantal tijdbesparende functies. Uw team moet weten hoe ze deze functies gebruiken. Daarom is het belangrijk om ze te trainen in het gespreksafhandelingsproces.

Door deze tips toe te passen, kunt u uw VoIP-systeem efficiënter maken. Uw bedrijf zal meer klanten kunnen bedienen, waardoor uw winst positief wordt beïnvloed. Als u hulp nodig heeft bij het verbeteren van uw zakelijke telefoonsysteem, neem dan contact met ons op voor een adviesgesprek. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer 0527 684694 of info@rsh.nl